2013. augusztus 28., szerda

Vörös boros szarvasragú erdei gombával

Photobucket



Hozzávalók:
-1kg szarvas húsi
-1fej hagyma
-4-5 db erdei gomba
-1paprika
-1paradicsom
-2gerezd fokhagyma
-babérlevél
-vörösbor
-bors
-só
-pirospaprika

Elkészítés:
A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük majd a feldarabolt paprikával s a paradicsommal tovább pároljuk. Rátesszük a felkockázott húst s befűszerezzük.Só,bors ,pirospaprika,fokhagyma, babérlevél. Először a saját levében főzzük csak akkor kapjon vizet ha muszáj mert így zamatosabb lesz a húsi. Kb 1 órát főzzük majd beleöntjük a bor egy részét és a felszeletelt gombát.Fedő alatt főzzük tovább.Legalább 2 de akár 3 órát főzzük mert a vad nehezen puhul. Mielőtt kész lenne öntünk hozzá még egy kis bort s ezután kb még 20 percig hagyjuk a tűzön.Köretnek galuska,krumpli,tészta adható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése