2013. augusztus 29., csütörtök

Eperparfé

eperparfé

Hozzávalók:
-50 dkg eper
-25 dkg cukor
-3 tojás-sárga
-fél citrom leve
-4 dl tejszín

Tálaláshoz: friss eper és tejszínhab
Elkészítés:25 dkg epret összetörve lekvárrá főzünk a cukorral és a citromlével.A tűzről lehúzva várunk, míg kicsit hűl, hozzáadjuk a tojás sárgákat.Lassú tűzön kevergetve felforraljuk, kicsit besűrítjük.Hagyjuk hűlni.Közben további 25 dkg epret apróra vágunk.A tejszínből habot verünk.Amikor az eper-massza kihűlt, hozzákeverjük az eper-darabokat.Majd a tejszínhabot.Végül poharakba tettem s beraktam a mélyhűtőbe. Nekünk nagyon tömény édes volt talán kevesebb cukorral jobb lenne.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése