2013. augusztus 28., szerda

Tengergyümölcsei rizotto

Photobucket

Horvátországi nyaralásunk alatt istenit ettünk egy étteremben s sokszor kacérkodtunk a gondolattal ,hogy megpróbáljuk elkészíteni itthon saját magunk. Most elérkezett az idő s a végeredmény meglepően jó lett. Mondjuk azért nyomába sem ér az ottaninak de mentségemre legyen mondva,hogy azért ők friss alapanyagból dolgoznak és tapasztaltabbak is. De azért ez is Isteni lett.

Hozzávalók:

-Fél kg tenger-gyümölcsei
-1dl olaj
-1hagyma
-3gerezd fokhagyma
-1 kis csokor petrezselyem
-2dl fehérbor (száraz)
-2-3 e.k paradicsom-püré
-2-3 babérlevél
-oregáno
-bazsalikom
-bors
-só
-Rizs

Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben olíva olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a tenger gyümölcsei koktélt és a paradicsompürét, pár perc múlva a felaprított fokhagymát, petrezselymet, és a babérlevelet , megöntözzük fehérborral és ízesítjük oregánoval,bazsalikommal,borssal sóval. Lefedve pároljuk. Közben egy másik edényben félig puhára főzzük a rizst. Amikor a tengeri finomságok majdnem megpuhultak, összekeverjük a rizzsel, és készre pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése