2013. augusztus 28., szerda

Rizskoch

Photobucket

Hozzávalók:
-250
g rizs-1 l tej-200 ml víz-1 csipet só-150 g cukor-1 db citrom reszelt héja-2 teáskanál vanília aroma-5 db tojás-sárga-5 db tojásfehérje-2 púpozott teáskanál liszt-50 g vaj


Elkészítés:
A rizst és a vizet lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst.Amikor elforrt a víz ráöntjük a tejet s adunk hozzá egy csipet sót.Sürün belekavarva főzzük a rizst míg meg nem puhul ezután kerül bele a vanília a cukor és a citrom-héj.Egy konyha ruhával letakarva félre tesszük egy fél órára . Közben kivajazunk egy tepsit s kevés zsemle morzsával megszórjuk. Amikor letelt a fél óra a tojássárgáját elkeverjük a vajjal s a rizshez keverjük. Végül a felvert tojásfehérjéhez óvatosan beleforgatjuk s 2 kanál lisztel óvatosan elkeverjük. Beleöntjük a tepsibe és 200 fokos  alsó sütéssel sütjük kb 30 percet majd alsó felső sütéssel még 20 percet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése