2013. augusztus 28., szerda

Sólet



Hozzávalók:
-40dkg fehérbab
-10dkg  gersli ( árpagyöngy)
-1 nagy fej vöröshagyma
-1-2 gerezd fokhagyma
-Füstölt kacsamell ( mennyisége ízlés függő)
-kb 6 tojás
-bors
-só

Elkészítés:
A babot és a gerslit egy éjszakára beáztatjuk. A sütőtál aljába teszünk kb 1-1,5 evőkanál kacsazsírt s rétegezve bele tesszük a babot a gerslit az apróra vágott vöröshagymát  az átpasszírozott fokhagymát s a felszelt kacsamellet. Beízesítjük s 2 liter vizet öntünk rá,majd a megmosott tojásokat rápakoljuk s lefedjük a sütőtál tetejével. 220 fokos előmelegített sütőbe tesszük fél órára majd lejjebb vesszük a hőfokot 180-200 fokra s 3 óráig pároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése