2013. augusztus 28., szerda

Kakaós csiga



Hozzávalók:
-60 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-2 db tojássárgája
-2 evőkanál olaj
-egy csipet só
-4 evőkanál cukor
-kb 2,5dl tej

A töltelékhez:
-10 dkg vaj
-5 evőkanál kakaópor
-6 evőkanál porcukor

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, és annyi langyos tejjel,
hogy közepesen kemény kelt-tésztát kapjunk.
Ezután beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett tálban, liszttel meghintve a duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag tégla-lappá nyújtjuk.
Meglocsoljuk a megolvasztott vaj felével, meghintjük a porcukros kakaóval, és bejgli formájúra sodorjuk.
Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük.
Megöntözzük a maradék vajjal és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt bekapcsoljuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga.Amikor bemelegszik 180fokra onnantól sütjük negyed órát majd kivesszük s  forró, vaníliás tejjel megöntözzük, és még kb 5 percig sütjük!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése