2013. augusztus 28., szerda
Tejszínes hagyma leves
Hozzávalók:
- 5-6 fej közepes vöröshagyma
- 1-2 fej fokhagyma
- 1,5 l húsleves (2 leveskockából),
- 2 dl tejszín,
- 1 kanál liszt,
- tárkony,
- bors,
- petrezselyem,
- pirítós kenyér,
- reszelt sajt
A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés
Olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész, össze turmixoljuk, majd
visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd felöntjük a
húslevessel és a tejszínnel,ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk
rajta. Megpirítjuk a kenyeret, rátesszük a forró levesre és megszórjuk
reszelt sajttal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése