2013. augusztus 28., szerda

Bukta

Photobucket


Hozzávalók:

-350
ml tej-30 g élesztő-50 g porcukor-250 g finomliszt-250 g rétesliszt-4 g só-1 db tojás
-90 g vaj
-Sütés-álló lekvár


Elkészítés:  A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.A szoba-hőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.Ha rátettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából. 12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk. Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése