2013. augusztus 27., kedd

Pásztorpite



  • 6 db mogyoróhagyma (vagy lila hagyma )
  • 1 sárgarépa
  • 50 g vaj
  • 2-3 babérlevél
  • kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • 50 dkg darált hús (bárány vagy sertés)
  • 1-2 ek paradicsomsűrítmény
  • 0,5 l csirke alaplé
  • 25 dkg zöldborsó 
    Tetejére
  • 50 dkg burgonya
  • 1 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
Elkészítés
A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle. A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése