Kislányom 3. szülinapjára készült! Sokáig keresgéltem a netten, hogy milyen tortával lepjem meg végül ITT találtam rá az igazira!
Nem teljesen úgy csináltam ahogy ott olvastam de az alap ötlet ez volt.
Először is csináltam kettő piskótát a szokásos módon..
Egy adaghoz hozzávalók :
-8 tojás
-8 ek. liszt
-8 ek.cukor
-1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:A
tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá
verjük. A habhoz hozzáöntjük a sárgáját és habverővel addig verjük,
amíg teljesen egynemű lesz. A sütőporos lisztet lassan szórjuk a
masszához, és fa-kanállal simára keverjük. A tésztát sütő-papírral
bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük alsó felső
sütéssel 200 fokon kb 8 perc . Ha kisült, még melegen lehúzzuk a
sütő-papírt, ( ha egy vizes ecsettel megkenjük a papírt akkor könnyen
lelehet húzni. ) Ezután még melegen feltekertem egy konyharuhába..
Amikor mind a kettő piskótával végeztem akkor csináltam egy túró krémet ,ugyan olyat amit a GYÜMÖLCSÖS TÚRÓTORTÁMHOZ is használtam.
Túró krémhez:
Túró krémhez:
-25 dkg mascarpone
-25 dkg túró
-250 ml tejszín habbá verve
-1 nagy doboz 20 %-os tejföl (450 gr)
-reszelt citrom-héj
-1 tk vanília-kivonat
-cukor ízlés szerint
-1 zacskó Horvát Rozi zselatin (25 gr)
Túró-krém elkészítése : A mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverem,utoljára megy bele óvatosan a tejszín-hab. A zselatint egy kis-lábosban 4 ek. vízben feloldom,óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverek kanalanként 5 evő-kanálnyit a túró-krémből.A többi krémhez adom,gyorsan összekeverve a robot-gép habverőjével.
Túró-krém elkészítése : A mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverem,utoljára megy bele óvatosan a tejszín-hab. A zselatint egy kis-lábosban 4 ek. vízben feloldom,óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverek kanalanként 5 evő-kanálnyit a túró-krémből.A többi krémhez adom,gyorsan összekeverve a robot-gép habverőjével.
Kitekertem
a piskótákat s megkentem őket a túró-krémmel. Az eredeti receptben
csak be hajtva volt de én feltekertem a szokásos módon mintha lekváros
tekercset csinálnék..
A
két piskóta tekercset egymás után lefektettem. 2 dl tejszínt
elkevertem 4 ek. cukorral, 2 cs. vaníliás cukorral és 2 cs.
hab-fixálóval, majd hozzáöntöttem 5 dl növényi tejszínt is és úgy
vertem kemény habbá. Ezzel kívülről bekentem a két piskóta tekercset s
csíkonként beszórtam színes és csokis torta-darával. Végül kis szív
formás cukorkákkal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése