2013. augusztus 28., szerda

Göngyölt hús

Photobucket



Hozzávalók:-szeletelt kiklopfolt hús ( legjobb a tarja de másból is lehet)
-kb 5 db gomba
-40-50dkg csirke-máj
-1 hagyma
-2gerezd fokhagyma
-1 kis csokor petrezselyem
-szikkadt zsömle
-1 tojás
-majoránna
-bors
-só
-sűrített paradicsom
Elkészítés: A kockára vágott hagymát olajon megfonnyasztom s a szeletelt gombával összepárolom.Beleteszem a megmosott megtisztított s apróra vágott májat s befűszerezem majd az apróra vágott petrezselymet is hozzá adom. Amikor megpuhult leveszem a tűzről s ráütök egy tojást s a szikkadt beáztatott zsemlét pedig belemorzsolom majd alaposan összekeverem. A kiklopfolt húsokra kanalazom s azokat óvatosan feltekerem. Ha van hús-tű akkor azzal rögzítem. A tepsibe fektettem őket s sűrített paradicsommal megkenem mindegyik tetejét. Lehet ilyenkor megszórni oregánóval vagy más fűszerekkel s irány a sütő. Alufólia alatt sütőm kb fél órát utána még kb 40 percet alsó felső sütéssel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése