2013. augusztus 27., kedd

Gyros görög salátával



Amikor eljön a paprika,paradicsom szezon nálunk nagyon sűrűn van ilyen. Apa egyik kedvence eme finom étek!


Hozzávalók:
-1,5kg pulykamellfilé
-2 csomag Knorr gyros fűszer
-2 db kígyó uborka
-5-6db paradicsom
-5db paprika
-2 nagyobb fej hagyma
-ízlés szerint Oliva bogyó
 ( mi pritamin paprikásat szoktunk)
-kb 40dkg feta sajt
-hasábburgonya
-natúr joghurt

A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk s bedörzsöljük beleforgatjuk a fűszerbe.
Fél óra múlva kevés olajon készre sütjük.
Görög sali:
A hagymákat apróra vagdaljuk,a paradicsomot paprikát és az uborkát is felvágjuk  minél apróbbra  s hozzá adjuk az oliva bogyót ( én a levéből is szoktam tenni bele) s végül a feta sajtot bele daraboljuk. Jól összekeverjük lefedjük s be a hűtőbe.
( Akkor a legfinomabb ha egy éjszakát áll a hűtőben!!!! )
A hasábburgonyát pedig a szokásos módon készítsük el. Tálaláskor natúr joghurtot elkeverjük erős piros arannyal s meglocsoljuk vele a húsit. Aki nem szereti a csípőset annak sima naturjoghurttal tálaljuk.
 

Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése