2013. augusztus 28., szerda

Gyümölcsös túrótorta



Kedvesem  30.szülinapjára készült ez a torta még 2009-ben.
Hozzávalók

Piskótához:
-8 tojás
-8 púpozott evőkanál liszt
-8 púpozott evőkanál kristálycukor
-fél csomag sütőpor


Túrókrémhez:
-25 dkg mascarpone
-25 dkg túró
-250 ml tejszín habbá verve
-1 nagy doboz 20 %-os tejföl  (450 gr)
-reszelt citromhéj
-1 tk vaníliakivonat
-cukor ízlés szerint
-1 zacskó Horvát Rozi zselatin (25 gr)

Diszítéshez:
Oldalára csoki reszelék
Tetejére gyümölcs


Piskóta elkészítése : A nyolc tojást szétválasztjuk, egyik tálba a sárgáját tesszük, a másikba, egy nagyobb tálba pedig a fehérjét. A nyolc evőkanál lisztet egy mélytányérba kimérjük, a sütőport beletesszük. A sütőformát jól kizsírozzuk, és kilisztezzük. A sütőformánk lehet tortasütő, kerek, vagy egy közepes nagy tepsi.Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire készen van a piskótamassza, jól felmelegedjen. A nyolc evőkanál cukrot beletesszük a tojás sárgájába, és kikeverjük. Habverővel felverjük a tojás fehérjét, ez akkor az igazi, ha megdöntve a tálat, nem folyik ki a fehérje. Ezzel óvatosan próbálkozzunk, nehogy a földön landoljon az egész. Ezután beletesszük a felkevert sárgáját, a lisztet, és óvatosan homogén állapotra keverjük. Nagyon fontos, hogy nem szabad törni a habot, inkább csak kanállal forgatni kell. A kanalat nem szabad hozzáütni a tálhoz, mert a habot a rázkódás tönkreteszi. Ha készen van, az egészet beleöntjük a sütőformába és betesszük a felforrósított sütőbe.Kb fél órát sütjük alsó sütéssel 180fokon.Amikor megsült félre rakjuk hűlni.
Túrókrém elkészítése : A mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverem,utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábosban 4 ek. vízben feloldom,óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverek kanalanként 5 evőkanálnyit a túrókrémből.A többi krémhez adom,gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével.

A piskótát félbe vágjuk
s a fele túrókrémet szépen belekenjük.Aztán rátesszük a piskóta másik felét s a maradék túrókrémet egyenletesen elosztjuk a tetején s az oldalán.. Az oldalát csokireszelékkel a tetejét gyümölcsökkel díszítjük s a hűtőbe rakjuk pár órára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése