2013. augusztus 28., szerda

Hagymatorta

Photobucket

Hozzávalók:
-250g liszt
-175g vaj
-2 tojássárgája
-csipet só
a töltelék:
-bacon szalonna vagy házisonka kb 8szelet apróra vágva
-kb 1 szál kolbász
-2 nagy fej hagyma
-1 nagy tejföl
-majorana
.-oreganó
-kakukkfű
-bors
-1 tojás

Elkészítés: a tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk s a hűtőbe tesszük egy fél órára. A felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk s hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt a bacon háromnegyed részét .( a többit félre tesszük díszítésnek) Amikor a hagyma a bacon és a kolbász együtt félig megsült akkor befűszerezzük. A tejfölben elkeverünk egy egész tojást. A kivajazott torta-formába nyomkodjuk a kinyújtott tésztát s ráöntjük a hagymás keveréket. Erre kerül a tejföl s végül a maradék bacon. Előmelegített sütőben készre sütjük. Aki szereti a csípőset az zöld paprikát is karikázhat bele. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése