2013. augusztus 28., szerda

Piskóta tekercs



Hozzávalók
8 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. liszt, 1/2 cs. sütőpor, porcukor, 40 dkg baracklekvár.
Elkészítés
A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A habhoz hozzáöntjük a sárgáját és habverővel addig verjük, amíg teljesen egynemű lesz. A sütőporos lisztet lassan szórjuk a masszához, és fa-kanállal simára keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük alsó felső sütéssel 200 fokon kb 8 perc . Ha kisült, még melegen lehúzzuk a sütőpapírt, ( ha egy vizes ecsettel megkenjük a papírt akkor könnyen lelehet húzni. ) Még melegen megkenjük a lekvárral s feltekerjük s konyha ruhában hagyjuk kihűlni a tésztát. Amikor meghűlt kb 2 cm-es szeletekre vágjuk
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése