
Hozzávalók
- 2 dl víz
- 20 dkg rizs
- 5 dl tej
- 4 zacskó vaníliás cukor
- 4 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3 ek kristálycukor
- 40 dkg vegyes gyümölcs (mélyhűtött is lehet)
- 5 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés
A rizst átválogatjuk, megmossuk és 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja.
A rizst átválogatjuk, megmossuk és 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja.
Hozzáöntjük a tejet,
beletesszük a csipet sót és a vajat. Beleszórunk 2 csomag vaníliás
cukrot és 3 evőkanál kristálycukrot. Lefedve 3-4 percig forraljuk, majd
lekapcsoljuk a főzőlapot és fedő alatt, a gőzben hagyjuk megpuhulni.
A tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral habbá verjük, ha szükséges habfixálóval segíthetünk javítani az állagán.
A kihűlt tejberizsbe keverjük.
Tálkákba szedjük. (1 réteg tejszínes rizs, 1 réteg gyümölcs és így tovább.)
Hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése