
Hozzávalók:
-1kg gomba
-1fej hagyma
-4dl főzőtejszin
-2db húsleveskocka
-4gerezd fokhagyma
-kb 2-3 dl fehérbor
-1kis csokor petrezselyem
-1tk cukor
-1-tk só
-1tk öröltbors
-kb 2 ek liszt
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk s kevés olajon megdinszteljük.Amikor kész rátesszük a gombát s amíg nem enged levet addig kevergetjük. Beízesítjük só,bors ,cukor s az apróra vágott petrezselyem s az áttört fokhagyma majd a két leveskocka. Kb negyed órát pároljuk majd ráöntünk 2 dl fehérbort s fedő alatt főzzük kb fél-órát. A tejszínbe elkeverjük a lisztet s folyamatosan keverve a gombához adjuk s így főzzük még kb 5percet.Köretnek tészta ,rizs vagy galuska adható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése