
Hozzávalók:
- 1 kg bacon
- 1 maréknyi hagyma
- 1 db Maggi leveskocka
- 1 dl fehérbor
- 1 kk cukor
- 1 kk bors
- 2gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 0,5 l tejszín
- 1 kis marék parmezán
-1 nagy krumpli
ElkészítésA felkockázott hagymát kevés olajon megdinsztelem majd ráteszem a felkockázott bacont s beízesítem bors,cukor, leves kocka s az összenyomott fokhagyma és a bor. A krumplit felkockázva beleteszem ez azért kell ,hogy kicsit felszívja a bacon sóját. Elvileg ezt nem írja a recept de így jobb mert nem tömény sós.Amikor megpuhult a krumpli akkor a tejszínbe elkeverem a 2 ek lisztet s szép lassan a szószhoz keverem. Tálalásnál parmezán sajttal meg szórom. Köretnek pedig legjobb a tészta de rizs is adható mellé.
-1 nagy krumpli
ElkészítésA felkockázott hagymát kevés olajon megdinsztelem majd ráteszem a felkockázott bacont s beízesítem bors,cukor, leves kocka s az összenyomott fokhagyma és a bor. A krumplit felkockázva beleteszem ez azért kell ,hogy kicsit felszívja a bacon sóját. Elvileg ezt nem írja a recept de így jobb mert nem tömény sós.Amikor megpuhult a krumpli akkor a tejszínbe elkeverem a 2 ek lisztet s szép lassan a szószhoz keverem. Tálalásnál parmezán sajttal meg szórom. Köretnek pedig legjobb a tészta de rizs is adható mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése