2013. augusztus 28., szerda
Lasagne
Hozzávalók
-1kg sertés comb (marhahúsból is lehet)
-2 fej vöröshagyma
-1db 490gr-os ketchup- vagy sürített paradicsom
-oregánó
-bors
-só
-lasagne tészta lap
A besamel mártáshoz:
-40gr vaj
-40gr liszt
-8dl tej
-fehér bors
-szerecsendió
-só
Elkészítés
A felkockázott hagymát kevés olajon megdinsztelem majd a hússal együtt párolom tovább.Amikor a hús szépen kifehéredett sót,borsot,oregánót teszek bele. Miután megfőtt hozzáadom a ketcupot s kb 5 percig összefőzöm vele.
A mártáshoz a vajat megolvasztom s a lisztet szépen megpirítom rajta.Amikor ezzel megvagyok lassan folyamatosan keverve beleöntöm a 8dl tejet s sót,borsot szerecsendiót keverek bele.
Kivajazott tepsibe alulra teszek egy sor tésztát rá a bolognai s arra a besamel majd ismét tészta ,bolognai,besamel. Én 3 emeletet csináltam. Az utolsó emeletre reszelt sajtot szórtam s 220 fokon alsó sütéssel sütöttem 20 percet s utána alsó felső sütéssel még 15 percet.
Ajánlott sütés után fél órát várni a felvágással mert akkor szebben lehet szelni ( én nem bírtam ki.. ezért kicsit szétcsúszott a képen. De Isteni finom!!!!!!)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése