2013. augusztus 28., szerda

Aranygaluska



Hozzávalók
Tésztához:
-250 g liszt
-25 g porcukor
-25 g vaj
-20 g élesztő
-3 g só
db egész tojás
-
130 ml tej
db citrom héja

A szóráshoz, kenéshez:
-80 g darált dió
-80 g kristály cukor
-olvasztott vaj
Öntethez:
-1főzős vanília puding
-1l tej

Elkészítés:
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe. Az élesztőt langyos cukros tejben futtassuk fel,majd öntsük az üstbe. Gyúrjuk teljesen simára a tésztát.Ezután 30 percig pihentessük.Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű torta karikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristály cukorral.Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül.A kiszaggatott tésztákat egyenként olvasztott vajjal alaposan leecseteljük, majd alaposan a cukrozott dióba forgatjuk, végül szorosan a kivajazott formába tesszük.Ha megtelt a forma, a maradék cukros dióval megszórjuk, és újabb 30 percen át kelesztjük.A megkelt arany galuskát 170 C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.  ( Ha van kéznél egy gyermek nyugodtan fogjuk be.. Garantált lesz a jókedv s a gyerek is élvezi.. na és addig sem csinál rosszaságot :-D)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése