2013. augusztus 28., szerda

Pásztortarhonya

Photobucket

Hozzávalók:
-20 dkg. füstölt kolbász
-30 dkg. házi tarhonya
-60 dkg. burgonya
-1db paprika
-1db paradicsom
-1fej vöröshagyma
-1gerezd fokhagyma
-1 evőkanál pirospaprika
-só
-bors



Elkészítés:
Az apróra felvágott vöröshagymát olajon megdinszteljük majd hozzáadjuk a tarhonyát és állandóan kevergetve pirítjuk.  Befűszerezzük közben s hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát a paprikát paradicsomot is és kb 2 dl vizet., Állandó kevergetés mellett pároljuk. Ha a burgonya félig megfőtt mehet bele a  kolbász és kb fél liter víz ( én szoktam utána még pótolni ha nem elég) Sűrűn belekavarva puhára főzzük. .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése