2013. augusztus 29., csütörtök

Túrós pogácsa



Hozzávalók:500 g liszt500 g tehéntúró500 g tea-vaj2 db tojás-sárga30 g élesztő20 g só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

Forrás:
http://desszert.eu/turospogacsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése