
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-4dkg élesztő
-3-4 dl tej
-3 ek.porcukor
-1mk.só
-2ek.olaj
Töltelék:
-5dkg olvasztott vaj
-8-8 ek. kakaó és porcukor
-vaníliás cukor
-citrom-héj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb 1dl langyos cukros tejben.Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk ,liszttel meghintjük s a duplájára kelesztjük.Mikor megkelt lisztezett deszkán kb 30×40-es lappá nyújtjuk .Meglocsoljuk az olvasztott vajjal s rászórjuk a kakaó és a cukor keverékét.Feltekerjük s koszorút hajtunk belőle,majd 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk.Tojássárgájával megkenjük,forró sütőben pirosra sütjük. Én kb fél óráig sütöttem .

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése