Perec
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1/2 l tej
- 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 1,5 dl étolaj
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál só
- 1 tojás
Elkészítés:
Az
élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál
cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit
pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle,
és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem,
és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál
lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza
legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár
percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése